Onzichtbaar

onzichtbaar

Verwarde personen

Er is een absolute hype gaande rond het thema ‘verwarde personen’. Mensen met verward gedrag, wat dit dan ook moge betekenen, zijn onder de aandacht en er wordt op veel gebieden nagedacht, besproken en aangepakt hoe met deze mensen omgesprongen zal moeten worden. De belangen die hierachter spelen zijn verschillend, maar men is het er wel over eens dat we tot nu toe te kort schieten in passende zorg voor mensen die in de war raken en in de maatschappij geen aansluiting vinden. Veelal zijn de aanleidingen wel te vinden binnen situaties van ‘lastig’ en onaangepast gedrag, overlast en onbegrip, wanhoop van familie en netwerk en vaak ook van de persoon zelf. Opvallend is wel, wat ik tenminste concludeer, dat het bijna altijd gaat over zichtbaar, externaliserend schadelijk gedrag, voortkomend uit psychische problemen. Ik vind dat plaatje te eenzijdig.

Lees verder op:

https://ervaringswerkercom.blog/onzichtbaar/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s